Stekte plommer med mascarponekrem og TulipBacon!

De Norske plommene er skikkelig gode nå, midt i sesongen nå! Mange lager sikkert sine favoritt retter, så her kommer en litt uvanlig!
Til kos, dessert, på bålet eller når du vil ha noe litt annerledes!
Stekte, karamelliserte plommer med mascarponekrem og toppet med sprøstekt TulipBacon!

Beregn 2-3 plommer pr pers, del de og stek med snitt flaten ned i godt smør på middels varme, snu de og strø på brunt sukker, stek litt og snu de igjen for karamellisering. Vær nøye med at det er nok smør i panna, og ikke for varm panne!
Stek Tulip skivet bacon sprøtt i en egen panne eller på brett i ovnen!

Knus i småbiter før serveringen!
Mascaponekrem er digg, Bruk like mengder fløte og mascarpone, pisk fløten halvstiv med litt melis, valinjesukker og vaniljefrø, vend inn mascarpone, skvis 1/2 lime oppi, smak til!

Riv litt lime skall til tipping på retten!

Legg plommer på serveringsfat med litt karamellsaus, legg på mascaponekrem og revet lime, og topp med støtt TulipBacon!

Velbekomme!

Egil

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *