Ovnsbakte rotgrønsaker med Pølse og Bacon!

Nå som de Norske grønsakene er på sitt beste, er det litt gøy å bruke de så ofte som  mulig.

Utgangspunktet var det her.

 

Bruker gule, røde og polkabeter, persillerot, sellerirot, gulrøtter, hvitløk, rosmarin, timian, olje og litt salt, også Brunsj pølser  fra Tulip og TulipBacon.

Skreller og deler grønsakene, lager en urteoljedressing av timian, tørket rosmarin, salt, litt sitronsaft og olje som kjøres glatt med stavmikser. Helles over grønsakene som da bakes i 10 minutter på 200 grader. Da surres pølsene med skivet TulipBacon. 1/2 skiver bacon pr pølse.

Legg pølsene oppi forma med grønsakene og bak de i 7-8 minutter, ta ut og snu pølsene, så blir baconet sprøtt på begge sider, stek i 4-5 minutter til.

Server gjerne med ris eller godt brød, men det er godt som det er også.

Velbekomme!

 

Farsekaker med bacon!

Deilige farsekaker fylt med Tørrsaltet TulipBacon terninger, smørstekte rosenkål og soppstuing!

Del TulipBacon i mindre biter, har du kjøpt skiver del de på langs også i fine småbiter! Ha nok bacon i biter og bland med medisterfarse eller Julefarse som det er mye av i butikkene nå. Form til store karbonader og stek i smør på begge sider, senk temperaturen litt og etterstek til de er gjennomstekt.

Rens rosenkålen og stek de i godt smør til de er møte, krydre med grovmalt pepper!

Del sopp, rødløk og litt hvitløk i biter og stek i smør. Krydre med salt og pepper, når de er brune og møre har du oppi to ss med Creme fraîche og blander godt, smak og juster eventuelt med mere salt og pepper!
Raskt, godt og meget enkelt!
Egil