Nyplukkket kantareller stekt med løk og Bacon!

Altså,

nyplukket kantareller stekt med TulipBacon, løk og hvitløk, servert på en nystekt skive surdeigsbrød! Mmmm

Ikke er det vanskelig, dette herlige måltidet fikser du på 6-7 minutter!

Rens kantareller for jord og annet bøss, Del løk i biter, finhakk hvitløk.
Stek litt Tørrsaltet TulipBacon terninger i olje, etter et par minutter har du oppi løk og hvitløk og blander godt! Ha så oppi en god klatt smør, når smøret er brunt har du oppi kantarellene, krydre med litt grovmalt pepper, litt timian og bland det med baconet!

Samle sopp og bacon i den ene siden i stekepannen og stek en skive surdeigsbrød i baconfettet, stek den på begge sider!

Legg brødskiven på en tallerken og hell over fylllet!

Velbekomme!
Egil

 

Lilla blomkål, kylling og soppsaus med Bacon!

Dårlig vær ute idag kompenseres med digg mat inne! Mmmmm

Helstekt kyllingbryst som er saftig og digg, med en pure av blomkål, persillerot og potet, stekte lilla blomkål buketter og soppsaus med TulipBacon og løk!

Start med å skrelle og dele opp like mye av hver sort , blomkål , persillerot og potet, kokes møre i Usaltet vann! Når de er møre helles vannet av og la de stå å fordampe litt. Ha så oppi 2 ss smør og en skvett fløte, kjøres med stavmikser , helt glatt om Du liker det, eller litt mindre om du vil ha den litt rustikk, eventuelt så bruker du en moser! Smak til med salt og hvit pepper til slutt!

Er kyllingbrystet med skinn ruter du det, stek det på sterk varme på begge sider og senk varmen litt og ga oppi litt godt smør, gjennomstekes iløpet av ca 15-20 minutter, snu det jevnlig! De siste 8 minuttene har du oppi Lilla blomkål buketter som steker de møre!

Til soppsausen deler du en halv løk i biter, noen delte sopp og en pakke Tulip bacon, her brukte jeg Tørrsaltet terninger men det går likebra med Tulip terninger eller Tulip skivet bacon som skjæres i strimler!

Varm opp litt olje og stek TulipBacon i 3-4 minutter, ha så oppi soppen, la den få steke litt og trekke til seg den gode bacon smaken, ha så oppi løken og stek og bland alt, krydre med litt timian, rosmarin og litt grovmalt pepper, hell på 1.2-2 dl fløte og kok inn til rett konsistens! Smak til med salt før serveringen!

Velbekomme!
Egil