Tulip Spareribs med Hasselbackt Gulrot!

Hehe, jepp du leser riktig,

Hasselbackte gulrøtter, er ikke bare poteter som kan deles i skiver og bakes!

Og kjære  alle sammen, Tulip Spareribs er på plass i alle Meny butikker nå! Kommer i mange butikker til i uke 17!
Anbefaler deg å teste hasselbackt gulrot til spareribsen, det var en god match!

Slik gjør du;

Skrell gulrøtter og del de i tynne skiver uten å skjære igjennom! Mitt Tips er å legge en spisepinne på hver siden av gulrøttene når di skjærer!

Lag en marinade av

4 ss olje, 2 ss honning, 1 ss sitronsaft, salt og pepper  og bland godt,

Vend forsiktig gulrøttene i dette og bak de på 200 grader i ca 20 minutter! Ta ut formen og øs over marinader 3-4 ganger underveis. Når det er 3-4 minutter igjen strør du over gresskarkjerner og pistasjnøtter.
Grill Tulip Spareribs ute på grillen eventuelt i ovnen samtidig, bruk den vedlagte BBQ Sausen og pensle den på, dette er en vinner , smakene matcher perfekt!

Velbekomme!

 

 

Mandelpanert Steinbit med digg tilbehør!

En vinner av en deilig fiskemiddag!

Mandelpanert steinbitfilet med stekt TulipBacon, sopp, rødløk og grønne bønner, tilsmakt med hvitløk og friske urter!

Sett på stekovnen på 200 grader!

Skyll fisken i kaldt vann, del et egg og pisk det lett, hakk mandler! Dypp fisken i egget på begge sider også i de delte mandlene. Stekes rask på begge sider i litt olje og smør , krydre med salt og pepper !

Stekes ferdig i 10-12 minutter på 200 grader i ovnen, ta den gjerne ut 2-3 ganger og snu fisken og la over litt av steke skyen! NB Dette er varmt, vær forsiktig!

Når fisken er i ovnen steker du Tulip Bacon terninger i litt olje, tilsetter så delt sopp, soppen trekker til seg mye av stekfettet så pass på at der er nok, ev tilsatt mere før du har oppi rødløk, hvitløk  og grønne bønner og blander godt og steker i 2 minutter. Rett før serveringen har du oppi hakkede friske urter som timian og oregano, krydre med litt salt og pepper!

Velbekomme!

Påskeboller med karamellisert bacon!

En ny variant for meg med tanke på søtt og salt!

Nybakte boller fylt med vaniljekrem og når de er avkjølte topper du med melis og kokkos og en sprøstekt og karamellisert skive med TulipBacon!
Mmmmm, takk meg senere…..

Boller:

700 gr mel, 100 gr sukker, 1.5 ts kardemomme, 1/2 ts salt, 1 pose tørrgjær, 70 gr smør, ca 3,5 dl melk.
Bland alt det tørre i miksebollen, ha oppi lun melk og smør, Max 37 grader! Elt i minst 5 minutter, til deigen er smidig og glatt. Hev til doble størrelse, gjerne under plastikk. Del deigen i 16 like emner og form til boller og trykk de litt flate før du  etterhever  de i 15 minutter! Lag en grop til vaniljekrem og ha den oppi, pensle med egg før steking. 200 grader i ca 8-12 minutter. Avkjøl på rist!

Mens Bollene hever lager du vaniljekrem:

6 Eggeplommer, 35 gr maizena , 120 gr sukker, 2 Vaniljestenger, 2,5 dl fløte og 2 dl h-melk.

Bland eggeplommer, sukker og maizena i en bolle,

kok opp fløte, melk og delte vaniljestenger som du tar ut vaniljefrøene av! Kok opp og la det stå i 10-15 minutter å trekke. Sil så fløteblandingen oppi eggeblandingen mens du rører, ha så alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Ikke koke da kan den sprekke, sprekker den ha opp 2 ss kaldt vann og  rør godt!  Sett til side, denne kan eventuelt lages dagen før. Et tips er å stø litt sukker over den  når den er nylaget, da blir det ikke snærk på den.

Når bollene er ferdig stekt, setter du de på en rist og legger opp 16 skiver TulipBacon på et bakepapir og strør over brunt sukker. Stek på 200 grader i ca 10 minutter, men snu skivene etter 5 minutter. Følg litt med her når det går mot slutten, de må ikke bli brente , bare sprøstekte! Legg baconskivene på et rent bakepapir til de er avkjølt!

Lag melis og Finn frem kokosmasse,

Så er det bare å smøre på melis og dyppe i kokkos og sette på et sprøstekt TulipBacon skive på hver PåskeBolle!
Egil

 

Lun Brie med grillet Tulip bacon tilbehør!

Ikke mye slår lun Brie eller annen ost om du like det bedre, med lunt tilbehør!

Her er utgangspunktet!

Litt Rosévin til kokken! Hehe.

Tulip bacon terninger, Delte druer, eplebiter, pinjekjerner, solsikkekjerner, kjeks  og honning!
Start med å dele druer og epler i passende serveringsbiter, del også Tulip bacon terningene litt mindre!
Om du vil går dette bra å gjøre ute på grillen, det går selvsagt fint inne på stekepanne!
Varm opp en stekepanne med litt olje, når den er varm steker du Terninger av Tulip bacon i 3 minutter, ha oppi de delte druene, Solsikkekjerner, pinjekjerner og eplebiter og bland godt og stek i 2-3 minutter, ha så oppi 2-3 ss Akasie Honning og bland godt. Lag litt plass i panna til osten du bruker, og legg den nedi, snu den forsiktig etter 2 minutter og slå av varmen, la det trekke i 2-3 minutter også før servering strør du over litt finhakket timian!

 

Husk å ta en selfie innimellom!

Velbekomne!

 

 

 

 

St