Lilla blomkål, kylling og soppsaus med Bacon!

Dårlig vær ute idag kompenseres med digg mat inne! Mmmmm

Helstekt kyllingbryst som er saftig og digg, med en pure av blomkål, persillerot og potet, stekte lilla blomkål buketter og soppsaus med TulipBacon og løk!

Start med å skrelle og dele opp like mye av hver sort , blomkål , persillerot og potet, kokes møre i Usaltet vann! Når de er møre helles vannet av og la de stå å fordampe litt. Ha så oppi 2 ss smør og en skvett fløte, kjøres med stavmikser , helt glatt om Du liker det, eller litt mindre om du vil ha den litt rustikk, eventuelt så bruker du en moser! Smak til med salt og hvit pepper til slutt!

Er kyllingbrystet med skinn ruter du det, stek det på sterk varme på begge sider og senk varmen litt og ga oppi litt godt smør, gjennomstekes iløpet av ca 15-20 minutter, snu det jevnlig! De siste 8 minuttene har du oppi Lilla blomkål buketter som steker de møre!

Til soppsausen deler du en halv løk i biter, noen delte sopp og en pakke Tulip bacon, her brukte jeg Tørrsaltet terninger men det går likebra med Tulip terninger eller Tulip skivet bacon som skjæres i strimler!

Varm opp litt olje og stek TulipBacon i 3-4 minutter, ha så oppi soppen, la den få steke litt og trekke til seg den gode bacon smaken, ha så oppi løken og stek og bland alt, krydre med litt timian, rosmarin og litt grovmalt pepper, hell på 1.2-2 dl fløte og kok inn til rett konsistens! Smak til med salt før serveringen!

Velbekomme!
Egil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *