Gratulerer med Kanelbolledagen!

Hurra, og Gratulerer med Kanelbolle dagen!

Dagen måtte feires og her er min variant!

Fylt og toppet med karamellisert TulipBacon!

Du trenger:

Smør 150gr, Melk 6dl, Gjær 1 pk, Sukker 150 gr, Kardemomme 2 ts, Hvetemel ca 1 kg

Fyll;

Smør 100 gr, Sukker 6 ss, Kanel 3 ts

2 Pakker Tulip skivet bacon i strimler,

1 Pakke Tulip ternet bacon,

Olje til steking og 3 Ss Brunt sukker til karamellisering!

Melis og sitronsaft

Start med deigen,

Smelt snør og ha i melk, ha det på ca 36-37 grader, ha i gjær og bland, elt inn mel, kardemomme og sukker! Elt i 8-12 minutter!

Hev til dobbel størrelse eller i  ca 45 minutter!

Mens Deigen hever blandet du sammen fyllet!

Du steker det strimlede Tulipbaconet og tilsetter på slutten 2 ss brunt sukker, rør godt det må ikke bli brent, Sett stekepannen på skrå så mye av væsken renner ned og du trekker baconet øverst!
Del deigen i  to emner, kjevle ut i en firkant og ha på smørkremen og strø på karamellisert TulipBacon! Rull sammen, og del i 2cm tykke emner som legges på en stekeplate! Gjør deg samme med andre deig emne også. Heves i 25 minutter! Stekes på 200 grader i ca 8-10 minutter! Når kanelbollene stekes steker du TulipBacon terninger i litt olje, på slutten har du oppi 1 ss brunt sukker for karamellisering!
Mens Boller og Bacon avkjøles lager du litt melis glasur med en liten skvis sitronsaft i!

Når bollene er avkjølt har du på glasur og toppen med Karamellisert TulipBacon Terninger!

Server og motta Hyllest!

Egil

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *