Vi går inn i en tid hvor butikkene bugner av lammekjøtt! Så her kommer en skikkelig godsak!
Lammeboller med Tørrsaltet TulipBacon terning servert med løksaus og god luftig potet og blomkålmos!
1 pakke lammekjøtt
1 pakke TulipBacon Tørrsaltet terninger
1 løk
1 dl kjøttkraft
1 hvitløk
2 Egg
Frisk persillle, hakket
Tørket timian, rosmarin, mynte, allehånde og nellik.
300 g poteter
100 g blomkål
1 dl fløte
70 g smør
Sal og pepper
Skrell poteter og rens blomkålen, del i biter og kok dette mørt. Sil av vannet og la det stå i ett minutt så dampen slipper ut. Ha oppi fløte og smør og Mos med en moser, når konsistens er fin smak til med salt og pepper.
Ta lammekjøttdeig og TulipBacon og bland med eggene, tørket krydder, salt og pepper, bland godt med hendene eller med eltekrok på en maskin.
Tilslutt har du oppi litt hakket persille. Lag en liten kjøttbolle og prøvestek og prøvesmak, juster med krydder om det må til. Lag kjøttboller av alt kjøttet, og Stek de på alle kanter i litt olje, ha så oppi løk i skiver og stek de litt sammen. Ha oppi 1 dl kjøttkraft og la det trekke under lokk til løken er mør og kjøttbollene er gjennomstekt.
Legg et godt lag med Mos på tallerken 5-6 kjøttboller og en god øse med løksky!
Strø over litt persille ved serveringen!
Egil