Fastelavnsboller med Bacon!

Boller med krem og bringebærsyltetøy er digg det, men hvorfor ikke prøve noe nytt?

Du vet det søte og salte gir en god smaksopplevelse!

Fastelavnsboller med Sjokoladeganasj,  nyrørte bringebær, gjerne litt krem og sprøstekt TulipBacon!

Har du ikke tid til å lage sjokoladeganasj kan du bruke litt Nugatti!

Sjokoladeganasj:

100 gr kokesjokolade, grovhakket

125 gr melkesjokolade , grovhakket

115 gr fløte

1 ss Røros smør

1 ss Honning

Ha de hakkede sjokoladebitene i en bolle som tåler varme, i en kjele koker du opp fløte, smør og honning under omrøring! Når det koker helles dette over sjokoladen, rør til en glatt sjokoladekrem.
La den stå minst 15 minutter for avkjøling!

Tulipbacon stekes i ovnen, med Honning i 8-10 minutter, til det er sprøtt og karamellisert!
Husk at dette blir veldig varmt så vær forsiktig!

Del nystekte boller i to, på bunnen legger du nyrørte bringebær, eller ferdig syltetøy, gjerne litt vaniljekrem og litt pisket krem, på toppen har du på Sjokoladeganasj eller nugatti!

Karamellisert i mellom, strø melis på toppen og gjerne litt ekstra bacon!

God Fastelaven!

Egil

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *