Sitronterte!

Liker du det søtt og surt?

Ja da er denne kaken perfekt for deg!

Det tar litt tid, men de tre timene å vente er det verdt!

Jeg brukte en ferdig paibunn her, smør en paiform og ha oppi paibunnen, prikk bunnen med en gaffel og stek som anvist, og avkjøl.

Lag Sitronkrem!

Sitronkrem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 2 dl sitronsaft
  • 5 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 125 g usaltet smør i terninger

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 85 g sukker

Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.

Ha sitronsaft, egg og sukker i en kjele. Kok opp på svak varme under stadig omrøring. Se til at det ikke svir seg. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett den i blandingen når den har blitt tykk. Rør til gelatinen er løst opp og dra kjelen av platen. Avkjøl blandingen, men ikke så lenge at gelatinen har stivnet helt.

Pisk inn smørterninger litt etter litt i den avkjølte blandingen og hell blandingen over i paiskallet. Sett paien kaldt til den stivner, minimum 2-3 timer.

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Ha marengsen i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt ut marengsen i små topper på den stive sitronterten. Bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marengsen.

Velbekomme!

Egil

PS. Legger du Sprøstekt og Karamellisert TulipBacon på toppen før serveringen, Ja Da sender du meg et bilde! 🤩🤩💫💫

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *