Wow, dette var snaddder dere,
Makroner med Tulipbacon jam!
Jeg brukte standard røre til makronene,
140 g mandelmel,
150 g melis
150 g sukker
120 g eggehvite
grønn konditorfarge.
Mål opp alt, nøyaktig. Sikt og sil mandelmel og melis 2 ganger så du får bort de store klumpene.
Pisk eggehviter på halv speed til de skummer lett, ca 2 minutter, tilsett halvdelen av sukkeret og pisk på full speed, etter hvert har du oppi litt og litt sukker, pisk til en glatt og stiv masse, ca 5-6 minutter. Vend så inn mandelmel og melis og til slutt farge. Ha alt oppi en sprøytepose og lag småtopper på et stekebrett med bakepapir. La de stå å tørke i 30-40 minutter, stekes på 150 g i ca 10. minutter, men følg godt med. Avkjøles.
Tulip Bacon Jam!
Dette er snadder til litt annerledes makronfyll, men også veldig digg på grillmat. Nystekte burgere f.eks. Topping til ost, digg på ostesmørbrød , fiskekaker i burgerbrød, Mmmmmmm.
Bare Muligheter, og enkel å lage:
1 rødløk, små biter
2 hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 eple, småbiter
1 pakke Cherry tomater, delt i 4
2 pakker skivet TulipBacon, i små biter
1 dl Lønnesirup
2 ss Brunt sukker
olje
Salt
Pepper
Bruk gjerne en jerngryte, den holder godt og jevnt på varmen. Fres løk, hvitløk og chili i litt olje, til alt blir blankt og dufter godt.
Ha oppi TulipBacon i små biter, og stek i 6-7 minutter, rør av og til. Ha så oppi eple biter og delte cherrytomater, Lønnesirup og brunt sukker, ka det små koke i 30-40 minutter, til all væske er borte og det begynner å bli tykt.
Til slutt kjører du massen med stevmikseren ett par runder så det blir en jevn og fin masse!
Smak eventuelt til med salt og pepper.
Må være avkjølt før den fylles i makronene, til ost og annen mat kan den brukes lun!
Velbekomme!