Bacon og hvitløksbrød!

Hvitløksbrød er utrolig populært og det finnes sikkert 100-vis av oppskrifter på dette, du har sikkert din egen favoritt du også!
Akkurat som jeg har min versjon, og den er selvsagt med TulipBacon!
Til 16 snurrer trenger du;

380 gr hvetemel,

0,5 dl olje,

1 pk tørrgjær

2 dl melk, 37 grader lun,

1 ts salt,

1 ts sukker,

1 egg

Bland alt sammen og elt i 10 minutter i en kjøkkenmaskin, når deigen er elastisk og fin settes den den heving i ca 45 minutter!

Lag hvitløkssmør mens deigen hever!

Du trenger:

100 gr smør,

4 hvitløksfedd

2 cm rød chili,

0,5 dl bladpersille

1 egg

1 ts salt

250 gr revet ost

250 gr Ternet Tulipbacon

1 ss olje

1 ss finhakket bladpersille

Kjør smør, egg, hvitløk, chili, persille og salt til en glatt masse i en kjøkkenmaskin, smak og ev. juster med litt mere salt!
Stek TulipBacon  med 1 ss olje i ca 4 minutter, avkjøl.

Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut til ca 20*30 cm. Smør på hvitløkssmør, strø over 90% av osten, fordel stekt Tulipbacon utover og topp med hakket bladpersille. Rull stramt sammen og del med en skarp kniv eller hyssing!
Legg gjerne 8 snurrer i en springform og de andre på et stekebrett. Ha på resten av osten, og etterhev i 25 minutter på et lunt sted!

Stekes på 185 grader i ca 12 minutter!

Dette er et flott måltid i seg selv, kan lages og fryses ned, ta opp ved behov, da kan de lunes i ovnen i 4-5 minutter før serveringen , pakke de i folie og lue de på bål i skogen!
Mange muligheter!

Velbekomme!

Egil

2 thoughts on “Bacon og hvitløksbrød!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *