Biff, bearnaise, gratinert pommes frites og syltet rødløk!


En klassiker dette her, men jøss så godt, og det ble en liten vri da jeg etter at pommes fritesen var stekt hadde på revet ost og sprøtt Tulipbacon og gratinere de litt, mmmmm.

Til Syltet rødløk bruker jeg 1-2-3 oppskriften

Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, rør til sukkeret er smeltet,

helles over rødløk delt i halve skiver. La løken stå og sylte i minst 2 timer før serveringen.

Bearnaise:

Kok opp 1 ss estragonblader, 4 ss vann, 1/2 finkutta sjalottløk og 1 ss vineddik eller estragoneddik- kok til det er redusert til halv mengde.

Sett 150 gram smør på svak varme og la det klarne.

Ta 3 eggeplommer, tempererte, i en bolle som står i et vannbad, hell oppi den kokte reduksjonen og  rør sammen. Spe i tynn stråle med de klarnede smøret mens du pisker godt.

Smak bearnaisen til med salt, pepper og gjerne litt sitronsaft til slutt.

Jeg steker ternet Tulipbacon i litt olje først, leger det så til side, krydrer biffen med salt og pepper, og steker biffen i baconfettet, sterk varme til biffen er brunet på begge sider, senker varmen litt og steker til den er medium. Biffen må hvile i 5 minutter før den serveres.

Velbekomme.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *