Hjemmelaget Vaniljekrem!

Leser i medier at det er krise for bakerier og andre for de får ikke tak i ferdig vaniljekrem!
Da tenkte jeg at det må vi da lage fra bunnen av, og her kommer oppskriften!

Digg med nylaget vaniljekrem og Norske Jordbær!

Start med å finne frem alt og mål opp.
3 Eggeplommer,

3 dl fløte

1 Vaniljestang/ delt og skrapt ut

90 g sukker

17 g maisena

Ha fløte og delt vaniljestang og vaniljefrø i en kjele, kok opp og ta bort fra varmen, og la det stå og trekke ut smak i 10 minutter.
Bland eggeplommer, maisenna og sukker godt sammen i en annen kjele. Ha den varme fløteblandinga sakte over i eggeblandinga mens du rører godt, ta ut vaniljestangen. Rør godt mens du lar den sakte bli varm opp mot kokepunktet, den må ikke koke, da sprekker den. Rør hele tiden og den blir tykkere og tykkere, rett før den koker og er tykk nok har du den over på en tallerken  eller i en bolle, så den kommer bort fra varmen. Sprekker den har du oppi litt kald melk eller fløte og rører den glatt igjen! Strø på litt sukker når den står til avkjøling, da blir det ikke snærk på den!

Fortsatt god Sommer!
Egil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *