Ribbelunch, med Bacon marmelade!

Vi går inn i en tid hvor mange vil ha en stekt ribbebit eller flere liggende i kjøleskapet.

Noen lurer sikkert på hva som er godt å bruke ribberestene til?

Her er et godt tips!

Lag Bacon marmelade,

fin frem jerngryta de, den holder godt på varmen hele tiden,

Stek finhakket 1 rødløk, 3 hvitløksfedd og en chili møre, ha så  oppi en pk ternet TulipBacon og en pk skivet TulipBacon, skjært i biter, og stek i 7-8 minutter. Rør avogtil.
Ha oppi 1 beger cherry tomater, delt i 4, og et eple i biter, 2 ss brunt sukker og 1 dl lønnesirup.
La det småkoke i 35-40 minutter. Kjør det glatt med stavmikser, klar til å nytes.
Fjern bein fra ribba, del i fine serverings biter, lun i en stekepanne i litt olje, ikke for sterk varme, da kan bitene bli tørre. Legg de gjennomvarme ribbebitene til side, skru opp varmen og toast et par skiver godt brød, gjerne Landbrød, i ribbefettet, blir nydelig god smak!
Smør brødskivene med UrteAioli og legg på Lune ribbebiter og topp med Bacon Marmelade!
Glimrende til lunch, middag, kvelds eller bare når du har lyst på litt snadder!

Egil

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *