Fastelavensboller med karamellisert Tulipbacon og peanøttsmørkrem!

Hele SoMe, sosiale medier, florerer med deilige, gode og flotte Fastelavensboller i alle varianter, kjempeflott!

Så da ble jeg litt kreativ her, og mine er da Lavkarbo vennlige og Toppet med Peanøttsmørkrem og karamellisert Tørrsaltet TulipBacon!

Og Wow, deilig og god smak må jeg si!

Takk til Omhelse for inspirasjon til oppskrift.

8 Boller:

120 gram havrefiber,

3 ss fiberhusk

1 ts xathan gum

1 ss tørrgjør

1 ts kardemomme

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

1,5 dl fløte, lun

50 grams smør, smeltet

2 egg

150 gram Cottage Cheese

6 Ss NorSweet sukker

Start med å varm fløten lun og ha oppi gjær, la den stå og jobbe i ca 10 minutter.

Smelt smør og bland med egg og Cottage Cheese, og kjør glatt med en stavmikser.

Bland alt det tørre, og ha oppi fløte og gjær blandingen og resten av ingrediensene, og la kjøkkenmaskinen gå i 5-6 minutter.  Ta ut deilige og lag 8 like store boller som settes på et stekebrett, og settes til heving i 35 minutter.

Stekes på175 grader i ca 25-30 minutter. Avkjøles på rist.

Peanøttsmørkrem:

Bland 175 gram peanøttsmør med 200 gram philadelfiaost naturel. Er de litt vanskelige å blande så tar du de i 30 sekunder i mikroen først.

Karamellisert TulipBacon:

Bruk det Tørrsaltede TulipBaconet, de er i biter, del hver bit i 2-3 småbiter, stekes i litt olje, og etter hvert har du oppi 1 ss NorSweet brunt sukker, la det karamellisere seg godt.

Smør boller med Peanøttsmørkrem på toppen og topp dette  med de Karamellisrte baconbitene.

Jeg lover, Dette er digg. Og funker selvsagt på vanlige boller med hvetemel også, greit å vite om man vil teste et annerledes fyll engang.

 

Egil

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *