Plommepai med karamellisert TulipBacon og Bacon-Is.

Regnværsdag og da liker jeg å bake litt etter jobb.

Idag ble det en saftig, søt og skikkelig god Plommepai.

Norske plommer er på sitt beste nå, plukk og nyt.

Mørdeig til paibunn:

125 gr kladt smør, 250 gr hvetemel, 90 gr melis og 1 egg-

Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt deig, sett kaldt i minst 30 minutter, gjerne en time.

Mandelfyll:

100 gr smør, 100 gr sukker—- piskes hvit

2 egg, 100 gr malte mandler, 2 ss hvetemel, 2 ss sitronsaft,— blandes inn.

Del 12-16 plommer i to og ta bort steinen og stek de i ett minutt i stekepannen.

100 gr vaniljekrem

125 gr skivet TulipBacon

50 gr brunt sukker

Når mørdeigen er klar, smør en paiform og ha oppi deigen, klem en godt ut i kanten og opp på kanten,

ha oppi mandelfyllet, legg de lettstekte plommene oppå mandelfyllet, fordel vaniljekremen innimellom plommene, også legger du på delte skiver med TulipBacon og strør på brunt sukker.

Stekes på 190 grader i ca 40 minutter.

God å servere lun, men den bør stå å hvile minst 30-40 minutter.

Serveres med Bacon-Is.

Bruk gjerne ferdig krokan-is, bland inn sprøstekt Tulipbacon terninger, som er delt litt mindre før de stekes  spør og avkjøles.

Egil

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *