Stekt skrei med potetmos og baconsmør!

 

Fra nyåret og ut mars  er Skreien her og på sitt beste! Hvit og fast i kjøttet, og der er så mange muligheter å servere denne fisken på!

Her lager jeg potetmos med smør og fløte og et baconsmør med TulipBacon, litt olje, smør, chili, hvitløk, soyasaus og hakkede urter som persille og koriander! Kokte litt brokkoli til også!

Først noen Tips!

Skrell fersk ingefær med en t-skje, funker bra og for lite svinn!

Frys inn ferske chili, rasp de frosne så mye dere trenger og legg tilbake i frysen!
Press hvitløk og ingefær igjennom denne smarte hvitløkspresseren!

Så Til Middagen!

Salt skreien med grovt salt i 20 minutter!
Skyll den i kaldt vann og tørk med tørkepapir!

Krydre med grovmalt pepper og salt på begge sider.
Varm litt olje og sterk fisken med skinnsiden ned i ca 5-6 minutter, kommer an på hvor tykk loinsen eller fileten er, Ha oppi en klatt smør og snu fisken og stek den i et par minutter, til fisken flaker seg!

Mens  fisken ligger med salt, skreller du og koker poteter møre. Når du skal lage Mos eller pureer, kok alltid uten salt. Hell av vannet og slipp ut all damp, ha oppi en god klatt smør og en skvett fløte, Mos med en moser! Når du har riktig konsistens smaker du lit med salt, pepper og litt muskatnøtt!
Til Baconsmør tar du en pakke med TulipBacon og steker litt olje, etter et par minutter gar du oppi en god klatt med snør og senker varmen litt. Stek i 2-3 minutter til baconet begynner p bli sprøtt, til slutt har du oppi chili, hvitløk og ingefær, rør rundt!

Rett før serveringen har du oppi litt soyasaus og de hakkede urtene!
Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *