Artig dato idag, feirer med en digg sjokoladekake!

Alltid en grunn for å spise kake, tenker jeg. Og idag ble det pga dagens dato…
2202-2022
Så da ble det en lavkarbo sjokoladekake med mye og godsmak:
4gg, 150 gram NorSweet sukker, 160 gram mandelmel, 50 gram kakaopulver, 2 ts bakepulver, 2 ts fiberhusk, 4 ss stekt kaffe, 1,5 dl fløte, litt salt.

Sett stekovnen på 170 grader. Smør en rund springform.
Bland sammen mandelmel, kakao pulver, fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk så eggedosis av egg og NorSweet sukker. Bland i det tørre, og spe med kaffe og fløte. Bland godt og stek i ca 28-32 minutter.
Krem:
140 gram romtemperert godt smør, 200 grams kremost naturell, 100 gram Norsweet melis, 30 gram kakao pulver, 3 ss stekt kaffe, 4 dråper vanilje essens eller mandel essens.
Bland alt godt med en mikser, den må være helt glatt før den helles over en helt avkjølt kake.
Server gjerne med litt jordbær på toppen!

Egil

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *