Bacon Milkshake!

Nå som sola varmer på ettermiddagen når man kommer hjem fra jobb, er det lite som slår en god, hjemmelaget Milkshake i solveggen, mens man lander litt!

Idag da, en fredags ettermiddag og helgen står for tur, var denne digg!

KARAMELLISERT BACON

  • 1 pakke Tulip skivet bacon
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss smeltet sjokolade

KREM

  • 0,5 dl fløte
  • 2 dråper vanilje essens

MILKSHAKE

  • 1,5 dl h-melk
  • 1 dl lønnesirup
  • 0,2 ts malt muskatnøtt
  • 4 skiver karamellisert Tulip bacon
  • 2 dl vaniljeis

FREMGANGSMÅTE

Stek 6 skiver Tulip bacon i 5 minutter i ovnen på 225 grader, ta de ut og fordel 2 ss brunt sukker på skivene og stek de igjen i ca 6-8 minutter, til de sprø og karamelliserte, sett til avkjøling.

Når baconskivene er avkjølt smører du 2 av skivene med smeltet sjokolade.

Pisk fløte med vanilje essens til en luftig krem, sett kaldt. Kremen skal du senere toppe milkshaken med.

I blender har du oppi melk, lønnesirup, malt muskatnøtt, 4 skiver avkjølt karamellisert Tulip bacon (ikke de med sjokolade) og vaniljeis. Kjøres sammen i 2 minutter.

I et stort glass har du oppi flytende sjokolade langs kanten, og litt i bunnen.

Hell oppi milkshaken som du har laget i blenderen og topp med pisket krem og to Tulip baconskiver med sjokolade, og nyt!

God helg!
Egil

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *