Cote de boeuf, Surf & Turf!

Avogtil er man skikkelig heldig på butikken, idag fant jeg en cote de boeuf  og en pakke Villreker til 70% rabatt pga dato!

Kjøpte begge og tenkte med en gang å lage en Surf&turf!
Råflott en mandag, men med god rabatt ble det greit, og for et måltid det ble!

Stekte cote de boeufen i litt olje til den ble godt brunet, krydret med salt og pepper, senket varmen og hadde oppi litt godt smør og en delt hvitløksfedd, steke den i 2-3 minutter på hver siden og la den til hviling i 12-15 minutter!

Men kjøttet hvilte laget jeg en bearnaise majones!

1Egg, 2 dl rapsolje, 2 ss hvitvinseddik, lit salt, estragon fersk eller syltet, alt samen i en sylinderformet bolle, setter stavmikseren i bunnen og starter den på full guffe og løfter den sakte oppover, majonesen er ferdig på 5-6 sekunder!

Smak til med eventuelt litt mere finhakkede urter, sitronsaft og salt&pepper.
Så lager du resten sv tilbehøret, jeg freser en pakke Tørrsaltet TulipBacon i litt olje, etter litt steking gar jeg oppi 1/2 rødløk i småbiter og en fik kutta hvitløk, blander og freser godt sammen, ha så oppi Villrekene og bland godt, så til slutt har du oppi et par never med fisk spinat, og krydrer med grovmalt pepper, blander og trekker bort fra varmen.
Spinaten krymper fort så den skal ikke ha mye varme!
Del kjøttet og server med Bearnaise majo og stekte Villreker med TulipBacon og spinat!
Egil

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *