Jepp, du tror kanskje det du ikke leser, men det er sant.
Her kommer en saftig og god gulrotkake, som er lavkarbo vennlig og litt annerledes, denne er med karamellisert topping som er TulipBacon og valnøtter! Mmmmmmmm…….
Bruk 24 cm rund form, smurt.
200 grams revet knaskegulrøtter
100 gr hasselnøtter
4 egg
2 dl NorSweet sukker
4 ss temperert smør, eller smeltet
5 dl mandelmel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
Settt ovnen på 180 grader.
Pisk eggedosis av egg og søtning og ha oppi smør. Så har du oppi resten av ingrediensene og blander godt. Hell over i en smurt form og stek i ca 30 minutter. Avkjøl.
Krem:
3 dl krem
200 gr kremost, naturell, romtemperert
3 ss NorSweet melis
Mandeldråper, 4-5 dråper
Ha alt i en bolle og pisk til kremen er klumpefri, hell over den avkjølte kaken.
Karamellisert TulipBacon.
1pk skivet TulipBacon
2 ss valnøtter
1 ss NoeSweeet brunt sukker
En pakke 125 gr skivet TulipBacon skjæres i tynne strimler, som stekes i litt olje, etter hvert har du oppi 2 ss valnøtter som er grovhakket, og 1 ss NorSweet brunt sukker, la det surre på middelsvarme i 3-4 minutter. Det skal ikke bli knekk/Karamell, bare godt karamellisert. Hell over i en kald form.
Smelt litt sjokolade og en liten klatt smør i mikroen, rør til alt er glatt. Ha jordbær oppi og rull de rundt, til de er dekket med sjokolade, sett de på et eget fat, og gjerne inn i kjøleskapet så sjokoladen stivner fortere.
Strø over karamellisert TulipBacon og valnøtter og pynt med sjokolade glaserte jordbær, hele eller delte.
Takk til Omhelse for insprasjon.
Velbekomme!
Egil